Loading Events

← Back to Events

Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia

+ Google Map
Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia
+389(0) 2 3227-986

Upcoming Events

Events List Navigation

October 2017

Изложба на Евгенија Демниевска во Чифте Амам

October 13, 2017 @ 8:00 am - October 14, 2027 @ 5:00 pm
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia

Ретроспективна изложба на македонската уметница Евгенија Демниевска насловена „Метаморфози на линијата“ ќе се отвори на 5 октомври во 19 часот во Националната галерија на Македонија, објект Чифте Амам. Изложбата ќе трае до 29 октомври. Демниевска рече дека ќе бидат изложени меѓу 50 и 60 уметнички дела кои го прикажуваат нејзиниот пат од почеток, од студентските денови, до тоа што го прави сега. - На оваа изложба се избрани делата кои прикажуваат како се развивала идејата од почеток досега. Уметноста зборува…

Find out more »
+ Export Events