Ivana Pirkovska në Çifte hamam (vend ekspozita)

„Ajo që njeriu së pari i ka drejtuar sytë e tij drejtë qiellit, nuk ka pasur për qëllim vetëm që ai ta kënaq kureshtjen e tij intelektuale. Ajo që njeriu në fakt ka kërkuar në qiell, ka qenë reflektimi dhe vendi i tij në hierarkinë e universit njerëzorë.” Ernest Kasirer,”Ese për njeriun” Hapësira, koha, virtuelizimi […]

Ekspozita e Nikolla Martinoski në Daut Pasha hamam

Kjo ekspozitë i kushtohet 110 vjetorit të lindjes dhe 40 vjetorit të vdekjes së akademikut Nikolla Martinoski, autor i cili me krijimtarinë e tij të komplikuar artistike, ka një rëndësi të madhe gjatë krijimit dhe zhvillimi të artit bashkëkohorë maqedonas. Martinoski ka lindur më 18.08.1903 në Krushevë. Prej vitit 1920 deri në vitin 1927 ka […]

Ekspozita e Stanko Gjorgjiev në QKI Sofje

Të nderuar, Ju njoftojmë se në organizim të Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, në Qendrën kulturore informative të RM-së në Sofje, Bullgari, më 16 korrik të vitit 2013  (e martë) në ora 18.30 do të hapet ekspozita e Stanko Gjorgjiev. Prej prezantimeve të para opinionit deri më sot, Stanko Gjorgjiev me hapa të sigurt lëviz drejtë […]