Ivana Pirkovska në Çifte hamam (vend ekspozita)

„Ajo që njeriu së pari i ka drejtuar sytë e tij drejtë qiellit, nuk ka pasur për qëllim vetëm që ai ta kënaq kureshtjen e tij intelektuale. Ajo që njeriu në fakt ka kërkuar në qiell, ka qenë reflektimi dhe vendi i tij në hierarkinë e universit njerëzorë.” Ernest Kasirer,”Ese për njeriun” Hapësira, koha, virtuelizimi […]

Demir Behluli në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë

Me kënaqësi pranuam që ta realizojmë ekspozitën e autorit Demir Behluli në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Çifte hamamit, meqenëse bëhet fjalë për një autorë të frytshëm me prejardhje shqiptare i cili ka lindur në Preshevë, kurse jeton në Kosovë, por me Maqedoninë atë e bashkon përfundimi i arsimit në shkollën normale “Liria” […]

„Pasion pas realitetit“ ekspozitë e artistëve bashkëkohorë nga Austria (foto)

Në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Çifte hamamit, e mërkurë (10 korrik viti 2013) u hap ekspozita „Pasion pas realitetit“, ekspozitë e artistëve bashkëkohorë nga Austria. Ekspozitën në mënyrë solemne e hapi zonja Halide Palloshi, drejtor i Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, Karin Cimer, kurator i projektit, Hanspeter Huber, ndihmës ministër në Ministrinë federale […]